Сваке године у месецу јуну, одржава се манифестација "Стари Лала".  Манифестација има за циљ промоцију старих заната и домаћих рукотворина. У оквиру ове манифестације одржава се културно уметнички програм у коме учествују културно уметничка друштва, тамбурашки оркестри, хорови, солисти, као и наша позната имена у свету музике.

Наша школа је дугогодишњи пријатељ и учесник ове манифестације.
Присутни мештани града Ковина, као и други учесници и посетиоци, љубитељи оваквих догађаја, били су у прилици да дегустирају топла, хладна предјела и посластице који су припремили наши кувари, као и да пробају производе из наших пластеника који су произвели цвећари-вртлари. И на крају, да уживају у раскошним конструкцијама које су направљене од стране наших заваривача-бравара, попут "Старог Лале" који се налазио на платоу испред Центра за културу Ковин  .
Туристички техничари су кроз промоцију успели да приближили све природне лепоте и знаменитости  града Ковина и његове околине, и укажу на значај организације путовања приликом одабира туристичких аранжмана.

Све у свему, ова манифестација је пружила један леп угођај посетиоцима, била место за дружење и размену искустава учесницима, као и леп повод за представљање наше школе и дружење са нашим суграђанима!

До следећег виђења, и наредног сунчаног јуна, уживајте у видеу који смо за вас припремили. Фотографије у видеу ће пратити композицијa Шопена  "Пролећни валцер". А вама хвала што нас гледате, чините то и даље.Фотографије-Ивана Шалипур, Тијана Барбуловић, Жељка Петровић
Видео и текст -Жељка Петровић

Архива чланака