Пољопривредни сајам у Новом Саду већ више од девет деценија привлачи појединце, ученике, школе пољопривредне струке, привредне, пословне, политичке делегације и ствара креативан амбијент за нове подухвате.

За Новосадски сајам 2024. година је била изузетно значајна – обележио је више од 100 година постојања и организован је 91. Међународни пољопривредни сајам, приредбу која однедавно носи знак „Најбоље из Војводине“.

Организовање посете наших ученика руковаоца механичара пољопривредне технике, цвећара-вртлара, бравара-заваривача и њихових ментора Гордане Стојановић, Срђана Ђана, Петра Вукашинова, Јелице Брзован Цветковић и Јелене Попадић сајму пољопривреде 2024. године је било врло едукативно и корисно искуство. Такве посете омогућавају ученицима да се упознају са најновијим достигнућима у пољопривреди, технологијама, трендовима, и приликама за професионални развој.

Вођен организован обилазак сајма ученицима је имао за циљ да добију објашњења од стручњака. Посета штандова кључних излагача у областима као што су модерна пољопривредна опрема, агротехнологије, органска пољопривреда су привукла највише пажње.

Поред сајма који смо посетили, обишли смо и историјско језгро Петроварадина. Петроварадин се налази на десној обали Дунава, а настао је уз истоимену тврђаву. Са бачком обалом Дунава Петроварадин је повезан са три моста- Мостом слободе, Варадинским мостом и Жежељевим мостом.

Јелена Попадић

организатор практичне наставе

Архива чланака