Сарајево – Више од 100 ученика из региона, а међу њима и ученица наше школе Дуња Петровић,  окупило се од 18. до 24. новембра ове године, у Сарајеву, како би обележило успешан завршетак 2. циклуса програма Супершколе. RYCO Superschools Western Balkans School Exchange Scheme (RYCO Superschools - шема размене ученика средњих школа на територији Западног Балкана)  има за циљ да подржи процес изградње мира и помирења и интеркултуралног учења и дијалога међу средњим школама, ученицима и њиховим заједницама. Пројекат пружа основу за стварање чврстих и одрживих веза, кроз организовање школских размена.

На кампу су ученици из различитих средњих школа широм региона, кроз интерактивне радионице, групне активности и сесије које су водили стручњаци, водили садржајне разговоре и разменили идеје.


 О програму Супершколе

RYCO Superschools Western Balkans School Exchange Scheme је део вишедонаторског пројекта „Шема размене ученика средњих школа Западног Балкана” који суфинансирају Европска унија и Немачко савезно министарство за економску сарадњу и развој (BMZ), а спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) заједно са Регионалном канцеларијом за сарадњу младих (RYCO).

Архива чланака