У суботу 7.октобра одржана је гастрономска манифестација "Дани мађарске кухиње" у Скореновцу.

За време манифестације посетиоцима је био понуђен велики избор гулаша од различите врсте меса, шкембићи, чварци, свадбарски купус, подварак, сармице од млевене свињетине, као и различити домаћи сухомеснати производи, од којих је најпознатија  скореновачка чајна кобасица. У понуди је био и велики избор домаћих колача које су домаћице и жене из удружења припремиле посебно за ову прилику.

Наша школа је била једна од учесника такмичења ове манифестације. Као и претходих, тако и ове године,  такмичила се у припреми мађарског гулаша. Као награду за учешће, наши ђаци и њихови наставници  донели су Диплому за учешће у тимском раду и Захвалницу за само учешће и сарадњу на манифестацији. Највећу захвалност екипа учесника школе је понели од многобројних  посетилаца који су били уједно и њихови дегустатори. Тако да су се сви наши учесници вратили срећни, задовољни и пуни лепих утисака и успомена са исте.

Свако од њих је имао свог удела и дао свој допринос у презентацији школе, почевши од естетике, аранжмана, преко услуживања и припреме гулаша.

Екипа која је представљала школу на самој манифестацији и ван ње, учествовањем у припремама за исту, сачињена је од више чланова, а то су Ивана Шалипур, Татјана Јокић, Милан Радивојев, Јелена Попадић, Јелица Брзован- Цветковић, Гоца Стојановић, Тијана Барбуловић, Мирјана Стевановић, Жељка Петровић, кувари 1,2 и 3. разреда, конобари 1.разреда, туристички техничари и цвећари.

А  наше драге овогодишње посетиоце штанда, позивамо да нам се придруже и следеће године у још већем броју и да заједно уживамо у радости коју ова манифестација пружа  како посетиоцима тако и свим њеним учесницима.

Архива чланака