Кодекс понашања према културном наслеђу

13.12.2022. године са почетком у 12.30 у Галерији Центра за културу Ковин, организована је  радионица на тему "Кодекс понашања према културном наслеђу", у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе у Панчеву.

Ученици наше школе туристичких смерова у пратњи својих професора били су учесници  радионице који су заједно са модераторима радили на мапирању и вредновању места и грађевина значајних за очување културног идентитета Општине Ковин.
Радионица је имала  за циљ упознавање са системом заштите културног наслеђа, терминима и њиховим значењем. Развој свести о утицају заједнице, удружења грађана и појединаца на заштити, очувању, представљању, коришћењу и управљању културним наслеђем. Овом приликом  представљени су примери добре праксе Тврђава Ковин и Војничко гробље. Модератори су били Јасна Јованов, в.д. директора Завода за заштиту споменика културе у Панчеву, Гроздана Миленков, конзерватор истраживач-етнолог и Никола Милошевски, историчар, Завод за заштиту споменика културе у Панчеву.

Стручно веће за област туризма

Архива чланака