Учешће наше школе на градској манифестацији "Стари лала“

Од 26. до 27.06.2021. године,  по 10. пут,  наша школа је учествовала на манифестацији „Стари лала“.

Свој допринос, као и увек, дали су наши кувари који активно учествују у гастрономском делу. Ученици првог и  другог разреда, заједно са својим наставницама Иваном Шалипур и  Лидијом Марковић, припремили су ђаконије и „Васине кухиње“. Ове године њихов задатак су били слаткиши и сланиши који су део банатске традиције. Њиховим ванилицама и погачицама са чварцима послужили су се и  уживали наши суграђани. Ђаци су имали прилику да виде  такмичење у кувању рибље чорбе и припрему јела са ражња. Активно учешће овом догађају узела је и наставница  Жељка Петровић као члан жирија на овом такмичењу.

Лепо декорисаном штанду допринос су дали ученици смера цвећар-вртлар који су урадили аранжман у  корпи од црвених ружа у комбинацији са лавандом. Тако је заједнички рад наших кувара и цвећара био рај за очи.

Декорација бине и овога пута је била изазов.  Определили  смо се за аранжмане у котарицама који су били направљени од саксијског цвећа, кукуруза, снопова жита и лаванде. Бину су красли и сунцокрети који  су  аранжирани на врло занимљив начин заједно са  тарабом и мушкатлама као симбол нашег Баната. Наставник Ђан Срђан, заједно са помоћним наставником Романцом Станојевић, овај део посла одрадили су на завидном нивоу. У свим активностима присутан је и наш организатор практичне наставе Јелена Попадић.

Захваљујем се свим ђацима који су још једном показали да су спремни да увек покажу своје знање и вештине, као  и запосленима који увек несебично својим радом оправдају указано  поверење.

директор установе
Весна Павловић-Кирилов

Архива чланака