Свечана додела диплома

Дана 21. јуна 2021. године, одржана је свечана додела диплома у Средњој стручој школи „Васа Пелагић" у Ковину. Свечаности која је организована у холу установе, присуствовали су матуранти са својим старешинама, предметни наставници и директор установе Весна Павловић Кирилов.

Матуранти су у току школовања имали прилику да стекну теоријска и практична знања у два подручја рада Пољопривреда, производња и прерада хране и Трговина, угоститељство и туризам, тако да се ове школске године установа може похвалити дипломцима из пет образовних профила:

  • Туристичко-хотелијерски техничар;
  • Руковалац-механичар пољопривредне технике;
  • Цвећар-вртлар;
  • Кувар и Конобар.

Одељењске старешине које су испратиле ову генерацију су Јелена Стојановић, Жељка Петровић, Мирјана Стевановић и Игор Држајић.

Директорка школе Весна Павловић Кирилов је одржала уводни говор уз честитке матурантима на завршеном средњем образовању и честитке старешинама на уложеном труду у раду са ђацима. Директорка  је матурантима пожелела да буду успешни чиме год се бавили и шта год радили у животу. Такође је истакла да је сваки успех ђака уједно успех школе и наставника. На крају је пожелела да матуранти школско доба понесу у лепом сећању.

Ове школске године имали смо  три врло усшешна ученика генерације:

  • У образовном профилу туристичко-хотелијерски техничар - Милица Васиљевић.
  • У образовном профилу кувар - Ивана Никодијевић.
  • У образовном профилу цвећар-вртлар - Анђела Китић.

Овом приликом су ученици генерације похваљени и награђени.
Потом су одељењске старешине поделили дипломе матурантима, уз честитке и лепе жеље.
Након свечане доделе диплома уследило је послужење у школском парку. Коктел су организовали кувари и конобари првог разреда наше школе.

 

Архива чланака