МУЛТИМЕДИЈАЛНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ УЧЕНИКА НА ТЕМУ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Наставник историје, Марко Секулић и наставници информатике, Саша Петровић и Синиша Ћулафић, одржали су 06. априла угледни час корелације историје и информатике.

Током марта месеца, задатак ученика Iпт одељења био је да на часовима информатике креирају мултимедијалне презентације на тему из историје. На самом угледном часу, ученици су имали задатак да одбране своје радове.

Током презентовања радова, наставници информатике оцењивалису техничке аспекте презентација, док је наставник историје оцењивао и техничке аспекте и садржај презентације.

На часу су присуствовали и ученици других одељења, као и следећи наставници: Оливера Милер-Здравковић, Драгана Љубојевић, Тања Хајду, Жељка Петровић, Душан Симић, Боја Пауновић.

Ученици су се одлично снашли у улози предавача, а њихове презентације оцењене су високим оценама. Оваквим часовима развијамо креативност код ученика, способност изражавања и излагања, вршњачку комуникацију, дружење и на занимљив и иновативан начин омогућавамо ученицима да савладају градиво из више предмета.

Издвајамо најбоље радове

Чарли Чаплин

Историја рок музике

Нађа Команечи

Историјат ФК Црвена Звезда

 

Архива чланака