Данас је у нашој школи одржана церемонија свчаног отварања школске ограде.

Поред наставника и ученика, свечаност су својим присуством увеличали и предтсавници локалне самоуправе.
Свечаност је отворила наставница Венера Арсенов-Бојовић, након које се, у име Школског одбора, нашим гостима обратио наставник Синиша Ћулафић.

05 veneraЋулафић је посебно истакао значај безбедног, сигурног и подстицајног окружења за развој деце тј. наших ученика. Посебну захвалност Ћулафић је исказао члановима Школског одбора који су имали задатак да се често састају и доносе одлуке које су се тицале реализацији овог пројекта.

06 sinisa

 „Више од пола века школа се носила са проблемом неограђеног простора. Многи су оно што су ученици својим радом стварали, скрнавили не осврћући се на штету за собом. Данас, захваљујући челницима општине, повећана је безбедност ученика, а овај зелени простор може са поносом носити статус заштићеног ботаничког добра у којем ће поред Вас уживати и сви други добронамерни гости“, истакла је Јелица Стоканић, члан Школског одбора и Савета родитеља, након чега се захвалила председници општине Сањи Петровић, која је са руководством општине поново препознала праве вредности наше локалне заједнице и у време када су финансијске могућности оскудне, обезбедила средства за реализацију овог капиталног пројекта.

07 jelicaНаставница Јованка Добрић истакла је како је лепо бити члан колектива наше школе, зато што су услови за рад много бољи него раније, што се види по успесима ученика и наставника.

08 jovankaГовор је наставио директор школе, Игор Тришић, који је саопштио то да су два осећаја присутна код свих нас – понос што смо и ми ових дана били ковински градитељи и срећа што смо део локалног напретка о којем читамо и слушамо у многим медијима. Директор је присутне подсетио на то да смо добра школа, да се мењамо из дана у дан и да нема заустављања. Директор се, у име свих који су део школе или заступају ову школу у многим установама и на многим местима, захвалио члановима општинског руководства и председници општине на неизмерној подршци која нам је указана по ко зна који пут. Директор се захвалио и Небојши Костићу на помоћи у пројекту, као и предузећу „Статик“ на имплементацији пројекта и изградњи.

13 igor

Присутнима се обратила председница Сања Петровић, која је истакла значај улагања у локалну инфраструктуру. Председница је најавила и наставак улагања у не само нашу, већ и друге школе.

14 sanja

Председници општине указана је част пресецање црвене врпце, чиме је званично отворена школска капија.

16 vrpca

Након овог свечаног дела, уследио је свечани ручак за наше госте, наставнике и ученике.


Фотографије: Наташа Маодуш

 Целој свечаности у великој мери су допринели наши наставници и ученици свих образовних профила. За припрему свечаног ручка били су задужени ученици-кувари и посластичари, госте су услуживали ученици-конобари, а декорација школе дело је ученика образовних профила цвећар-вртлар и техничар-хортикултуре.

Пројекат изградње ограде завршен је у року, а средства у вредности од 4 милиона динара обезбеђена су из буџета општине. Изградњом ограде повећана је безбедност ученика и онемогућено је неауторизовано коришћење школског простора.

Архива чланака