
Занимање посластичар спада у подручје рада угоститељства у трајању од 3 године.
Основна делатност овог занимања је у производњи и промету посластица.
У школи постоји специјализован кабинет за занимања угоститељства где ће ученици посластичари изводити практичну наставу.
Током школовања посластичари се оспосовљавају знањем и практичним вештинама у изради свих врста посластица :
колача, кремова, торти, пудинга, суфлеа, чоколадних омлета а такође и свих врста погача, теста, пецива, пита и славских колача.
колача, кремова, торти, пудинга, суфлеа, чоколадних омлета а такође и свих врста погача, теста, пецива, пита и славских колача.
Посластичари се обучавају за рад у :
- Посластичарницама
- Ресторанима
Након завршетка школовања могу :
- ванредно уписати доквалификацију и преквалификацију на неким од жељених смерова, а такође могу наставити школовање на одговарајућим Високим струковник школама.
- Уколико желе да се запосле беће радо примљени у свим угоститељским објектима у земљи, па и у иностранству.