Пре одласка на сајам, ученици су посетили Пољопривредни факултет у Земуну где су у свечаној сали саслушали предавање о факултету, након чега су обишли зграду која за две године пуни сто година. Ученике је у стакленички комплекс спровео проф. Др Ђорђе Моравчевић, професор са катедре за повртарство. Потом је уследила посета 22. Међународног сајма хортикултуре.

Ђаци су имали прилику да виде јако пуно садног материјала и украсних биљака. Осим тога, изложен је целокупни репроматеријал и алати за хортикултуру.

У оквиру сајма организовано је такмичење средњих школа у аранжирању, а тема је била „Пролеће“. Нашу школу су представили Миљковић Наталија Ivтх, Илијевић Јулијана IVтх и Ивановић Стефан IIIтх. Иако нисмо били пласирани у прва три места, аранжман је био врло занимљив.

Након Сајма, требало је да посетимо кулу на Гардошу и прошетамо земунским кејом, али нас је киша омела, тако да је уседило панорамско разгледање и повратак преко Пупиновог моста.

Одлазак на сајам организовале су Гордана Стојановић и Весна Павловић-Кирилов, ментор такмичарима.

Ову прелепу манифестацију са ђацима је посетио и директор школе Игор Тришић, а наша школа је за ђаке организовала бесплатни одлазак на сајам.

 

Весна Павловић-Кирилов

Архива чланака