Дана 24. и 25. марта 2017. године одржано је 14. Републичко такмичење угоститељско-туристичких школа Србије на којем је и ове школске године учешће узела и наша школа.

У категорији туристичких техничара у Београду, ученица IVтт Јанковић Милица заузела је значајно 5. место од 18 ученика. И ове године наша ученица показала је да је туристички аранжман из Ковина атрактивнији за туристе од аранжмана школе из Београда, Чачка, Крагујевца и других великих градова. Од 1. места су је делила свега 3 бода. Све честитке Милици!


 

У категорији III степена у Смедереву, ученик IIIкк Лаковић Бојан освојио је бронзану медаљу и заслужено 3. место у категорији конобара. Поред одличног резултата у теоретском делу (39,5 од могућих 40 бодова), бриљирао је и у практичном делу служећи пословни ручак. Брзином покрета и грациозношћу изнедрио је аплаузе свих гостију у сали.


Ученик Јвановић Давид, кувар одељења IIIкк, заузео је 9. место од 25 школа учесника у категорији куварство-пословни ручак. У теоријском делу такмичења, Давид је освојио максималних 40 бодова, тако да га је од првог места делило само 8 бодова.


 

Ученица IIIкк Мојса Милица освојила је 14. место и била у рангу са Новим Садом. Такмичила се у категорији „Јело по избору“.


У укупном пласману, ССШ „Васа Пелагић“ Ковин освојила је 6. место. Може се закључити да су такмичари свих школа ове школске године били врло спремни.

Све честитке менторима Ковач Весни, Радивојев Милану, Кулезић Мијаилу, Пивљаковић Ненаду и Тришић Игору.

 

Архива чланака