Традиционална Општинска смотра рецитатора под слоганом „Песниче народа мог“, која се организује сваке године на нивоу Републике Србије, одржана је у петак, 17. марта 2017. године у позоришној сали Центру за културу Ковин. Нашу школу, у категорији старијег узраста, представљале су ученице:

  1. Ина Чок (IIтт) песмом Босиљке Микић „Камо бродимо“,
  2. Александра Поповић (IIIтх) песмом Миодрага Павловића „Научите пјесан“ и
  3. Ана Милошевић (IVтх) песмом Десанке Максимовић „Путник треће класе“.

На чешком језику, стихове песме „Ласта“ Јеромира Нохавице, рецитовала је Моника Венцел (IIккп), такође ученица наше школе, а представљала је Културно-уметничко друштво „Гај“.

По мишљењу и процени селектора Александра Волића изузетност у акцентуацији, дикцији, изражајности и сугестивном казивању показале су све ученице, а посебно Ина Чок, која се пласирала на Зонску смотру, док су остале ученице похваљене.

Пример Ине Чок треба да буде инспирација и подстрек свима онима који се баве рецитовањем и доказ да, уз много труда, прави резултати неће изостати.

Један од најлепших тренутака нашег просветарског позива јесте прилика и повод да на крају честитамо нашим амбициозним ученицама, које популаришу поезију, шире круг рецитатора и љубитеља поезије у нашој школи, а Ини желимо пуно успеха на предстојећој Зонској смотри!

 

Професори српског језика и књижевности:
Весна Ратковић, Душан Симић

Архива чланака