Као сваке године и ове године су ученици 4. разреда смера туристички техничар на крају свог школовања са својим професором Агенцијског и хотелијерског пословања обишли туристичке потенцијале општине Ковин.

Путовање је почело посетом хотелу Пламен град где нас је Тања Јанков упознала са смештајним капацитетима и сарадњом са туристичком агенцијом "Магелан". Обишли смо марину на Дунавцу и макету Дунава. Наставили смо пут ка Баваништу где нас је отац Серапион упознао са историјом и исцелитељским моћима манастира Рођења Пресвете Богородице.

У Делиблату су нас дочекали управник риболовачког друштва Љубомир Стојиљковић, рибочувар Александар Сармеш и директор Туристичке организације општине Ковин Петар Стаменовић. Примили су нас у објекту на језеру Краљевац који располаже са 14 лежаја и упознали са плановима за уређење језера и за позиционирање општине Ковин на туристичкој мапи Србије.

Наставили смо пут ка рекреативном центру "Чардак" и посетили Партизанску базу у шуми Делиблатске пешчаре где су се скривали партизани током другог светског рата. После шетње стазом здравља кренули смо назад према Скореновцу и на изласку из Специјалног резервата Делиблатске пешчаре посетили споменик Јеврејима стрељаним у другом светском рату.

У Скореновцу смо посетили ресторан са преноћиштем власника Ерне Данија а у Плочици смо обишли стари мост из времена владавине Аустро-угарске на овим просторима.

Било је 12 ученика, а превозио нас је комби власника Јована Марковића.

Вођа пута била је професор Весна Ковач а путовао је и професор Срђан Ђан.

Професор Весна Ковач

Архива чланака