У уторак 26.04.2016. године на часу Предузетништва, професорке Крејић Живана и Хајду Тања, одржале су угледни час под називом „Презентација пословне идеје – Разговор за посао“. Циљ угледног часа био је стављање ученика у реалну ситуацију – разговор са послодавцем за посао – односно да на тај начин увиде значај добре припреме за интервју – од разговора, става, понашања, одевања и изгледа, начина представљања, квалитетно припремљене радне биографије и мотивационог писма.

Час је реализован тако што је обављен разговор са 15 ученика/кандидата. Интервју су обавиле Крејић Живана и Хајду Тања, али су и остале колеге могле да учествују. Ученици су на овај начин увидели личну спремност за тражење посла на тржишту рада, развијене комуникацијске вештине, пожељно-непожељно понашање, такође су упознати са најчешћим питања која се постављају током интервјуа. На крају часа присутни гости су изнели своје мишљење ко се од кандидата представио на најбољи начин, а ученицима је задат домаћи задатак да размисле о свом наступу и о томе да ли је нешто могло боље.

Угледном часу су, поред ученика 4тт и 1ккп одељења, присуствовале колеге са других подручја рада: Петровић Жељка, Милер Здравковић Оливера, Љубојевић Драгана, Покрајац Милица, Кулезић Мијаило, Пивљаковић Ненад, Пауновић Боја и Јокић Татјана.

Честитамо најбољим кандидатима!

Крејић Живана и Хајду Тања

Архива чланака