Од ове школске године па и у будуће, настава за ученике угоститељске струке (куваре, конобаре и посластичаре), реализоваће се у реновираном Кабинету за услуживање и Кабинету за куварство.

На обнављању и опремању поменутих кабинета радило се постепено у протеклих неколико месеци. Захваљујући средствима, до којих је школа дошла путем пројеката, купљени су нови столови, столице и витрине. Набављен је неопходан инвентар за реализацију наставе: тањири, прибор за рад у кухињи, разне врсте чаша, бокали, столњаци и надстолњаци, посуда за сервирање топлих јела итд. Старе и оронуле плочице замењене су новим, испуцани зидови су окречени и освежени, а и извршене су бројне ситне оправке. Такође је ученицима обезбеђена свлачионица са тоалетом и туш кабином.

Користимо ову прилику да се захвалимо надлежним Министраствима и Секретаријатима, али и свим запосленима који су учествовали у писању ових пројеката, а који су обезбедили потребна средства да се настава у овим кабинетима реализује на један пријатнији, угоднији и виши ниво.

Кувари, конобари и посластичари Вам поручују:

„Bon appetit“

Хајду Тања
(текст и фотографије)

Архива чланака