Када домаћин и његова породица у својој кући ураде сами све што је потребно да неког угосте и обележе свој празник, задовољство је неизмерно. Зато смо се потрудили да све што се дешавало 1. и 2. априла урадимо сами са пуно љубави и ентузијазма.

Свечана атмосфера у холу Центра за културу. Разноврсни садржаји пријали су свим нашим чулима, од мини-сајма туризма, преко хортикултуре, механике и ликовних радова до уметнички припремљене и декорасане хране.

У сали позоришта нестрпљиво су чекали глумци и са оном позитивном тремом успешно извели, сада можемо рећи, прави перформанс. Иако смо програм насловили „Песмом кроз векове“ било је то више од песме. Било је помало смело и храбро ухватити се у коштац са оваквом темом, али су наши ученици показали да су дорасли и оваквом задатку.

У препуној сали владао је мук 45 минута. Иако су многи дошли да се забаве, насмеју себе и своје другаре- глумце убрзо су схватили да их они не виде и не чују јер су створили свој свет, свој микрокосмос коме су се у потпуности предали.

Њихове очи и тела говорили су колико и речи.

Надахнуто и сугестивно провели су нас кроз време борбе против вековних непријатеља и зла и показали да је највећи успех победити зло и непријатеља у самом себи.

Весна Ратковић

 


Фото: Саша Петровић

Архива чланака