У времену у коме за културу и уметност понестаје слуха и новца свако културно дешавање и праћење таквих догађаја представља праву драгоценост. Уочи Дана позоришта, 26. марта 2015. године, ковинска публика имала је прилику да одгледа позоришну представу „Ујка Вања“ у извођењу пожаревачког позоришта.   Група наших ученика, међу којима су и чланови Драмске секције, организовано је присуствовала извођењу ове представе.
Чеховљева драма „Ујка Вања“ налази се у програму обавезне домаће лектире за трећи разред, па је мотивисаност ученика била већа.
По речима ученика, пред онима који су се већ упознали са поменутим делом оживела је величина Чеховљевих ликова, испразна лепота Јелене Андрејевне, Соњина доброта, Астровљев хуманизам и трагика промашених живота. У онима који ће се тек сустрести са књигом пробуђена је знатижеља.
Чеховљеве мисли „Моје светилиште је људско тело, здравље, ум, таленат, надахнуће, љубав и апсолутна слобода, слобода од силе и лажи, ма у чему се оне изражавале“ довољан су путоказ младима да схвате вредност и величину великих писаца.

ujkavanja1 ujkavanja2

Весна Ратковић

Архива чланака