4. октобар, Дан општине Ковин

Низом манифестација и ове године свечано је обележен 4. октобар, Дан општине Ковин. На појединим манифестацијама активно учешће имали су ученици и наставници наше школе.

У 9:30, директорка школе Весна Павловић Кирилов и ученици другог разреда смера цвећар-вртлар, положили су венац на споменик палим борцима НОР-а.

У 14 часова одржана је свечаност поводом отварања новоизграђеног комплекса у кругу Дома здравља Ковин – објекта службе Хитне медицинске помоћи, са којом школа има сарадњу у погледу бројних трибина и предавања ученицима наше школе. На платоу испред објекта грађанима и гостима се најпре обратила директорка Дома здравља Јасмина Ђаков а потом и председница општине Сања Петровић. Након говора, грађани и гости, могли су да обиђу просторије службе Хитне медицинске помоћи као и да разговарају са запосленима.

Док су за закуску биле задужене жене из Удружења Прве месне заједнице Ковин, ученици наше школе другог разреда кувар-конобар имали су задатак да услуже госте пићем. Ученици су били у пратњи предметних наставника Марковић Лидије, Радивојев Милана, Кулезић Мијаила, Чолаковић Душана, Шалипур Иване и Хајду Тање. Такође, свечаности су присуствовали и ученици другог разреда цвећар-вртлар у пратњи одељењског старешине Стојановић Јелене, који сваке године активно учествују у уређењу одређених зелених површина нашег града.

Текст: Хајду Тања

Фотографије: Стојановић Јелена и Шалипур Ивана