ИТ Кутак за све – победник!

15.06.2015. у просторијама Војвођанске банке у Београду, школски пројекат „ИТ кутак за све“ проглашен је победником, а нашој школи додељено је 15 нових рачунара. Наставници Славиша Копривица и Синиша Ћулафић стручном жирију су представили пројекат, те након тога одговарали на питања о реализацији и значају пројекта. Захваљујемо свима који су својим гласовима подржали пројекат.

Пројектни тим чинили су Весна Павловић – Кирилов, Саша Петровић и Синиша Ћулафић. Координацију са актима школе спроводила је Драгана Љубојевић, а Славиша Копривица био је ПР менаџер пројекта.

Према Развојном Плану Школе и одобореном пројекту локалне заједнице МВ простор бивше инкубаторске станице биће преуређен у наставни простор са четири нове учионице и простором за будућу ученичку задругу и Кутком за ученике.

Простор за ученике којима је потребна додатна подршка ће помоћи развијање вештина девојчица и дечака који раде по ИОП-у, како би као крајњи циљ поспешили њихов лични и професионални развој те да остваре своја интересовања и да се развије самопоуздање и самосталност у доношењу одлука. Образовање мора да буде ефикасно средство које помаже и девојчицама и дечацима да створе каријеру коју желе и да имају слободу избора у професионалном, али и сваком другом животу. Набављени рачунари омогућили би одржавање обука, наставе, сарадњу са универзитетима у пуном обиму. Школа поседује лиценцни сифтвер из области туризма, барског пословања, задругарства – што би особљу Војвођанске банке омогућило да изовде едукацију за ученике и запослене, управљања пољопривредном производњом и производњом био – производа. Планирана је набавка софтвера Microsoft Kinect за вежбање моторике за аутистичну децу. Софтвер је развијен на ЕТФ-у у Београду, а школа би студентима понудила да изводе обуке. Поред већ употребе office пакета, мултимедијалних програма, као и дигиталних уџбеника, опремање школе новим рачунарима сигурно би подигло ниво наставе на виши ниво.

Синиша Ћулафић

Архива чланака