Нижемо успехе - одличан пласман наше школе у покрајинском квизу

Квиз „Колико се познајемо“ је део пројекта „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“ којим Покрајинска Влада спроводи мере за јачање међусобног поверења код младих. То је, пре свега, прилика за стицање знања кроз дружење и пријатељско надметање такмичара средњошколског узраста у познавању историје националних заједница Војводине, географских обележја, знаменитих личности, музике и општег знања. Пројекат се успешно реализује већ тринаест година, а медијски га прати Радио телевизија Војводине. У овогодишњем циклусу такмичило се 27 школа у тринаест емисија. Наша школа је кренула у четврт финале са четири ученика распоређена у четири екипе састављене од ученика из различитих средина у Војводини. Ученици Милица Васиљевић (IIтт), Нађа Пуповац (IIтт), Марко Мариновић (Iтхт) и Лука Ковач (Iтхт) су се тако нашли у тимовима са вршњацима из Беле Цркве, Старе Пазове, Шида, Ковина и тако даље. На сличан начин су били распоређени и ментори, тако да је наставник из наше школе, Славиша Копривица, био ментор тиму у саставу: Теодора Драшкић (Бела Црква), Невена Радивојевић (Стара Пазова), Слађана Илић (Стара Пазова) и наша Милица Васиљевић. Овај тим је већ у четврт финалу одржаном 8. маја у Мужљи покрај Зрењанина почео да ниже успехе – прво место у групи и пласман у полуфинале.

За десет дана било је заказано полуфинале у студију РТВ-а у Петроварадину. Како се приближавало полуфинале, тако је расла и жеља за победом и пласманом у финале. Припремало се пуном паром и странице књиге „Војвођански мозаик“ коју смо добили од организатора као литературу свега месец дана раније почеле су да личе на неки досад неоткривени род из породице купусњача. Консултовао се интернет, богата градска библиотека и старији укућани који брижно чувају и негују знања о нашој Војводини. Дошао је 18. мај и време да се све оно што је научено и покаже. Узбудљиво полуфинале, приметно тежа питања и амбициозне противничке екипе нису нас дале омести – наш тим однео је тесну победу. Само четири поена разлике, али довољних за пласман у финале наредног дана.

Финалу су девојке приступиле озбиљно што се одмах и видело по поенима, међутим, у великој борби са искуснијом конкуренцијом, завршили смо квиз на трећем месту. Овај успех је такмичаркама донео, поред дружења и знања, вредну новчану награду и путовање у иностранство што је уједно и подстрек за нова учешћа у квизу „Колико се познајемо“ и у наредним годинама.

 

Архива чланака