Угледни час: 140 година од рођења научника Алберта Ајнштајна

Дана 12.03.2019. у информатичком кабинету наше школе одржан је угледни час физике и немачког језика у одељењу I тхт (туристичко-хотелијерски техничар). Час је посвећен научнику 20. века Алберту Ајнштајну, поводом 140 година од његовог рођења.

Ученице Бојана Болић и Сара Ћирић су говориле о животу и раду Алберта Ајштајна, док је Јована Пешић читала његове најпознатије цитате.

Пројектована су два кратка филма: „Научник дана: Алберт Ајнштајн“ и „Алберт Ајнштајн – животне лекције“.

Пројектована су и два оригинална интервијуа Алберта Ајнштајна у којима се он обраћа на немачком језику. Те разговоре су превели Александра Бјелић, Вања Коцић и Урош Арсић.

Ученици су се упознали са занимљивим детаљима из живота овог славног научника и активно учествовали коментарисању различитих догађаја .

Реализацији часа помогли су професорка немачког језика Оливера Милер Здравковић, професор информатике Синиша Ћулафић и професорка физике Драгана Анђелковић Манић.

У холу школе су поставњена и два паноа која су израдили ученици одељења I тхт (Бојана Болић, Сара Ћирић и Јована Пешић) и одељења I рмпт (Младен Стојадиновић, Александар Станковић и Никола Јовановић).

 

Драгана Анђелковић

Архива чланака