Донација локалне самоуправе

Да се успешна сарадња наше школе и локалне самоуправе наставља доказ је и данашња донација лаптоп рачунара марке Lenovo. Он је уручен Милици Пејчић, ученици IIкп1 и осталим стипендистима од стране Весне Новаков, локалног координатора за ромска питања и Бојане Митровић Тасић, већнице СО Ковин. Он је дониран средствима локалног акционог плана преко фонда за образовање Рома, тачније ученицима ромске националности и ментору који прати њихов рад.

Рачунар ће обезбедити креирање и реализацију флексибилног и прилагодљивог плана учења, стављањем акцента на групне процесе интеракције, негујући дијалог, разноврсност мишљења, одговора и конструктивног решења. Такође ће ученицима пружати додатну подршку у допунском образовном раду и тиме олакшати процес учења, који се фокусира на стицање стварних животних искустава кроз примере добре праксе.

Обзиром на чињеницу да многи ученици не поседују рачунар са интернет конекцијом код куће, употреба рачунарске технике и алата у школи ће додатно донети радост нашим ученицима и тиме директно извршити позитиван утицај са циљем превенције раног напуштања формалног образовања.

Захваљујемо се председници СО Ковин Сањи Петровић на препознатим потребама и директорки школе Весни Павловић Кирилов која је координирала активностима у циљу бољег и успешнијег рада установе.

 

Ментор: Венера Арсенов Бојовић

Архива чланака