Предавања професора Универзитета Сингидунум у нашој школи

2. марта 2018. године, од 9 до 12 часова, у Средњој стручној школи "Васа Пелагић" су организована предавања професора Универзитета Сингидунум из Београда. Предавања намењена ученицима из подручја рада Трговина, угоститељство и туризам држали су Доц. Др. Данијел Павловић и мас Душан Боровчанин професори на Факултету за туризам и хотелијерство универзитета Сингидунум. Ученици смера туристички техничар и туристичко – хотелијерски техничар предвођени професорком Мирјаном Стевановић имали су прилику да чују "Зашто је туризам занимање будућности" и "Упознај Србију! ".

Гост на предавању била је госпођа Дивна Кирилов, директор Туристичке организације Општине Ковин.

Друго предавање намењено је ученицима са посебним афинитетима за рачунарство и информатику. Популарно предавање на тему Криптологије и Криптографије одржао је ректор универзитета ред.проф. Др Младен Веиновић. Поред ученика наше школе и професора Саше Петровића, Ђан Срђана и Славише Копривице, предавању су присуствовали и најбољи информатичари матуранти из основних школа наше општине.

Ово је прва година како Средња стручна школа "Васа Пелагић" организује сарадњу са универзитетом Сингидунум у области образовања и стручног усавршавања.

На крају, предавачи су представили свој универзитет, факултете, студијске програме и услове за упис на факултет као и бесплатне курсеве из рачунарства и информатике намењене ученицима средњих школа.

Модератор догађаја био је професор рачунарства и информатике Синиша Ћулафић.

 

Синиша Ћулафић

Архива чланака