Промоција националног модела дуалног и предузетничког образовања

Промоцију је у Културном центру Зрењанина организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Овакав начин учења омогућује ђацима боље образовање и практичну примену, док фирмама и компанијама пружа стручан кадар који ће радити код њих. Kорист имају сви, а потребе тржишта омогућују Министарству да направи план образовања потребан фирмама у Србији.

Скуп у Kултурном центру Зрењанина су отвориле проф. др Габријела Грујић, помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање и Весна Недељковић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање, наглашавајући значај и улогу дуалног образовања.
 
У присуству учесника и гостију из области образовања и привреде, на дневном реду нашло се више тема из области дуалног образовања и законске регулативе, па су тако представљене ученичке задруге и правилник о њиховом раду, резултати средњих школа у дуалном образовању, правилници предвиђени законом о дуалном образовању и представљен је национални оквир квалификација. Чула су се и искуства Привредне коморе Србије, Града Зрењанина и послодаваца који су укључени у дуално образовање.
 

Промоцији су присуствовали професори Оливера Милер-Здравковић, Славиша Копривица и ученици Драган Крецуљ и Драган Бранковић.

 

 

Архива чланака