Сајам туризма

Дана 23.02.2018. године, ученици ССШ "Васа Пелагић" из Ковина, посетили су хотел "Metropol Palace" и Сајам туризма у Београду. Организатори путовања су професори Игор Тришић, Ненад Пивљаковић и Мирајана Стевановић. Са седамдесет и једним учеником, путовали су и чланови Школског одбора и Савета родитеља, Јелица Стоканић и Jожеф Шебешћен и професор Драгана Анђелковић-Манић.

Саобраћајно предузеће "Tea Travel" из Смедерева возило је ученике једним аутобусом и једним мини бусом. Контролу саобраћајних средстава, као и возача обавили су полицајци МУП Ковин.

У оквиру свог образованог рада, ученици изучавају области: хотелске службе, организовање пословних догађаја, барско пословање... У хотелу "Metropol Palace" упознали су се са хотелским простором, опремом, намештајем, уређајима за рецепцијско, барско и ресторатерско пословање. Обишли су спа центар са базеном, као и три мултифункционалне конференцијске сале у којима се организују пословни и други догађаји. Уз стручне пратиоцае ученици су обишли хотел.

На 40. Сајму туризма, обишли су се штандови туристичких агенција, хотела, ваздухопловних компанија, међународних туроператора. Посетили су и излагаче хотелско-угоститељске опреме.

У шеснаест часова кренуо се за Ковин. У седамнест часова и тридесет минута завршено је путовање.

Архива чланака