Одржан хуманитарни концерт за прикупљање новчаних средстава за лечење наше Спасић Катарине

ССШ “Васа Пелагић“ Ковин организовала је први хуманитарни концерт, 09.02.2018. године у Центру за културу Ковин. Потреба за организацијом овакве манифестације проистекла је из жеље да помогнемо нашој ученици и другарици Катарини Спасић - ученици другог разреда смера пољоприврени техничар. Катарина је оболела од леукемије.

Концерт је оранизован у позоришној сали Дома културе Ковин 09.02.2018. године са почетком у 18 часова. Карте су биле распродате још дан раније тако да, у договору са Центром за културу публици су била на располагању и помоћна седишта.

Програм су водили Мина Пантовић, ученица четвртог разреда смера туристички техничар и Стефан Ивановић, ученик четвртог разреда смера техничар хортикултуре. Као већ много пута до сад, њих двоје су и овог пута оправдали наше поверење. Феноменална дикција, манири и елеганција правих водитеља су задивила препуну салу.

За обезбеђење бочних улаза били су задужени ученици четвртог разреда смера техничар хортикултуре Вукојевић Бојан, Велимир Николић и Момиров Милан. Ученици су показали велику одговорност и све је протекло како смо се договорили са запосленима у Дому културе.

За протокол у сали били су задужени Зорана Келча, ученица трећег разреда смера техничар хортикултуре, као и ђаци другог разреда смера пољопривредни техничар Катарина Милутиновић, Ивана Манић, Мило Ивановић и Анђелковић Михајло. Професор који је са ученицима био задужен да у сали све протекне по плану била Јелена Стојановић.

Поверење да брину о кутијама са новцем који су посетиоци донирали припало је Софији Илић и Александри Фехете, ученицама другог разреда смера пољопривредни техничар, Александри Поповић, ученици четвртог разреда смера техничар хортикултуре и Анђела Стојановић, ученици трећег разреда смера кувар - конобар. Заједно са ђацима, задужени професор који је бринуо о новцу је Ђан Срђан.

Концерт је почео на време у препуној сали. Први су наступили чланови Хора духовне музике „Искон“ из Ковина. Под вођством Ненада Петковића концерт је започео са молитвом Господњом "Оче наш".

Још једном су доказали да су духовна музика и старе народне песме њихов фах.

У хору, од запослених у нашој школи свој таленат показале су професорке Весна Ратковић, Оливера Милер Здравковић и Жељка Петровић.

КУД „Паја Маргановић“ из Делиблата на репертоару за овај хуманитарни концерт одабрао је „Игре из Шумадије“. У овом друштву има и наших ђака

КУД „Гај“ је за ову прилику издвојио „Игре из Баната“. Оно што је било свима веома занимљиво јесте велики број младих чланова који су заједно са публиком певали банаћанске песме.

Спортско-уметничку тачку извела је ученица другог разреда Николина Николић, смера пољопривредни техничар. Николина је приказала елементе ритмичке гимнастике.

КУД „Младост“ из Ковина, који се први одазвао на позив за концерт, извео је „Игре из Шумадије“ и „Игре из околине Бруса“.

„Ковински бећари“ дали су допринос хуманој манифестацији.

Још један таленат наше школе ученица првог разреда смера кувар - посластичар Љиљана Радић својим прелепим гласом одушевила је публику у извођењу нумере "And I am Telling you I` m not going" - Jenifer Hadson.

Магдалена Илић, бивша ученица наше школе, такође није штедела свој таленат те је отпевала изворну песму „Где си било јаре моје“ и својим гласом одушевила све присутне.

Концерт је завршен “Влашким играма„ у извођењу ансамбла из Делиблата који је очарао публику .

На крају гост изненађења је била наша Каћа. Уз поклоне, цвеће и балоне, са пуно емоција завршена је ова културна манифестација.

Велико хвала свима који су учествовали, који су помогли реализацију концерта, хвала свима који су посетили концерт и тиме донирали новац.

На овом Хуманитатном концерту сакупљено је 87.790 динара.

Маркетинг је био поверен Саши Петровићу и Венери Арсенов Бојовић.

Подршку од медија и јавних гласила имали смо од:
Радио БУС, Ковински Портал и ПР Скупштине општине Ковин - Наташа Маодуш.

Свој допринос су дали и директор школе Весна Ковач, Драгана Љубојевић психолог школе, Синиша Ћулафић и Драгана Манић Анђелковић.

 

Весна Павловић-Кирилов

Архива чланака