Студијска посета и вежбе ученика четвртог и трећег разреда туристички техничар аеродромским службама „Никола Тесла“ Београд и Високој туристичкој школи струковних студија

Ученици четврте и треће године образовног профила туристички техничар, са наставницима Рајковић Катарином, Чолаковић Душаном и наставником агенцијског и хотелијерског пословања Тришић Игором, посетили су дана 01.12.2017. године Аеродром „Никола Тесла“ у Београду и Високу туристичку школу струковних студија.

Ученике је прва дочекала представница аеродромске службе чекирања пртљага, издавања авионских карата и пријаве на летове. Детаљно је описала све процедуре које претходе укрцавању у ваздухоплов а предност ове посете односио се на конкретне практичне примере код путника који су се ту налазили. Значајно је било упознавање са CHECK-IN процедором, CODE SHARE летовима, Gate контролним процедурама и пртљажним прописима.

Након службе пријаве лета, група се упутила у службу пограничне полицијске контроле. Шеф службе за односе са јавношћу изнела је важна правила приликом пасошких контрола, као и о прописима појединих земаља Шенген споразума. Након полицијске, група је посетила царинску службу. Шеф смене царине представила је важне граничне прописе који се односе на промет робе и новца. Након пружања одговора на питања ученика и присуствовања практичној контроли путника из одређеног лета, група је посету привела крају.

На Високој туристичкој школи групу су дочекали директор школе и др Штетић Снежана, универзитетски професор. Представила је школу и образовне модуле (смерове), са посебним освртом на планиран предстојећи пријемни испит и упис студената. Ученици су на растанку на поклон добили њену књигу „Водичка служба“ која је од значаја за даље изучавање предмета агенцијско и хотелијерско пословање у школи, за полагање испита за туристичког водича, као и за даље студије.

И овај пут ученици су изванредно учествовали у дискусији и одлично представили стечено знање. Свакако били су изврсни промотери културе града из кога долазе, тако да су похваљени на свим нивоима.

 

Тришић Игор, мастер економиста

Архива чланака