Угледни час - „Радиоактивност – 150 година од рођења Марије Кири“.

У уторак 7. новембра у Кабинету за информатику одржан је угледни час под називом „ Радиоактивност – 150 година од рођења Марије Кири“. Угледни час реализовали су: Боја Пауновић, наставник хемије, Драгана Анђелковић, наставник физике, Марко Секулић, наставник историје, Жељка Петровић, наставник посластичарства и Синиша Ћулафић, наставник информатике.

Активно учешће имали су ученици одељења IIпт, IIIккп и IVтх.

Часу су присуствовали психолог Драгана Љубојевић, наставници Срђан Ђан, Мијаило Кулезић, Весна Ратковић и Татјана Јокић.

Ученици су израдила два паноа који су окачени у холу школе и спремили колачиће са симболима радиоактивности, радијума и полонијума и послужили присутне.

Наставник физике Драгана Анђелковић је најавила програм часа, а затим је наставник историје Марко Секулић упознао присутне са значајем Нобелове награде. Ученица IVтх одељења, Александра Поповић, је говорила о животу и раду научнице Марије Кири.

А затим су сви присутни уживали у послужењу и у пројекцији документарног филма: “Генијална Марија Кири – жена која је осветлила свет“.

 

Драгана Анђелковић

Архива чланака