Студијско путовање у СР Немачку

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, заједно са Канцеларијом за пољопривреду и рурални развој  Штутгартског округа у периоду 16. 09. 2017. – 23. 09. 2017. године организовали су студијско путовање у СР Немачку. 
 
Учешће на путовању, поред представника Покрајинског секретаријата, помоћника покрајинског секретара Младена Петковића и Предрага Рајића, узимали су и најбољи ђаци петнаест средњих пољопривредних и мешовитих школа са простора АП Војводине, као и њихови професори. 
 
Током студијског боравка, наша група је обишла Пољопривредни школски центар у Купферцелу, где смо у непосредној комуникацији сазнали више о образовном систему који се тиче пољопривредне струке у Немачкој,  затим компанију „Џон Дир“ у Манхајму, гиганта на пољу производње пољопривредних машина. Поред тога, наша делегација је била примљена на високом нивоу у Влади Штутгартског округа, Скупштини Баден – Виртемберга, Генералном конзулату Републике Србије у Штутгарту.  Студијски боравак у Немачкој чиниле су и посете бројним пољопривредним газдинствима и малим прерађивачким капацитетима. Поред обимних посета, имали смо прилике да се дружимо и упознамо са вршњацима из наше покрајине. Било је то предивно и незаборавно искуство. Захваљујем се представницима Покрајинског секретаријата АП Војводине и ССШ "Васа Пелагић" Ковин што су ми омогућили ово студијско путовање.
 

 
Александра Поповић, IVтх

Архива чланака